2013. április 2., kedd

Grillhaz kimozdulas, avagy husveti mulatsag a szabadban.


Dacolva a térdig erő hóval és a repkedő mínuszokkal úgy döntöttünk a húsvétot a természet lágy ölén fogjuk megünnepelni. Erre a célra tökéletesen megfelelt a korábban felfedezett s általunk grillháznak nevezett fa házikó melynek közepén egy terméskőből álló tüzelőhely volt kialakítva...

Könnyeden rátaláltunk a kabinra és pár óra alatt(...) fel is töltöttük a kétnapos tartózkodásunkhoz szükséges és szükségtelen dolgokkal. Sajnos a résztvevők száma betegségek miatt jelentősen lecsökkent, mindössze hárman képviseltük a magyar kultúrát. :)
Megpróbáltuk az egy hétre elegendő élelmet két nap alatt elpusztítani.
arra nem is gondoltunk hogy ami bemegy annak egyszer ki is kell jönni. Egy ideig próbáltuk lassítani az emésztési folyamatot szentabletakkal de végül megtörtént az elkerülhetetlen. Fényes nappal a térdig erő hóval fedett rét közepén lágy fagyos szellőben kellett megszabadulnunk feleslegessé vált terheinktől :) Az élmény megfizethetetlen, azóta másképp tekintünk az angol WC-re :) Nagy találmány az higgyetek el.




Először kicsit ijesztő volt a füst de aztán kitapasztaltuk a helyes tüzelési technikát.
eltüzeltünk 4X60 liter nyírfát plusz meg ki kellett vágnom egy kihalt combnyi vastagságú fenyőt. Ez igen jo meló volt a machetét vittem mert azt valahogy sokkal jobban elvezem mint a baltát. Bar kemeny volt a fagyott gyantas tove azert csak megadta magát. Élmény volt visszacipelni a kabinhoz a mely hoban a harom meteres ronkot.

 Reggeli hőmérsékletre jellemző, hogy a pohárba dobott plusztabletta a vizet jéggé változtatta...
ennek ellenére a hálózsákok jól működtek cseppet sem fáztunk.


További képek ITT sajnos a Sanyi gépét használtuk amin rajta maradt a dátum kijelzés..










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése